Geplaatst op
Amsterdam is de grootste stad van ons land en dat betekent dus ook dat er veel zorg geleverd moet worden aan jongeren, volwassenen en ouderen. Maar hoe is het eigenlijk met de toegankelijkheid van de gezondheidszorg in onze hoofdstad? Kun je voor bijna alle klachten die je kunt bedenken terecht ergens in Amsterdam, of zul je toch regelmatig de stad uit moeten voor een doorsnee behandeling? Hoe zit het met wachtrijen? Als de stad met de meeste inwoners van van ons land, betekent dit ook dat er dan meer wachtrijen zijn? In deze blog willen we hier wat meer inzichten in geven.
De gespecialiseerde zorg
Gespecialiseerde zorg is zorg die zich kenmerkt doordat er niet heel erg veel vraag naar is in vergelijking met de reguliere gezondheidszorg. Gespecialiseerde zorg is bijvoorbeeld plastische chirurgie, of chirurgie in het algemeen, oncologie, neurologie en andere zeer ingewikkelde disciplines in de gezondheidszorg. Hiervoor moet je doorgaans naar een ziekenhuis en Amsterdam heeft er gelukkig verschillende. Het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, het BovenIJ ziekenhuis en het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis zijn hiervan de bekendste.
De reguliere gezondheidszorg
Wanneer het gaat om andere zorg die wat meer van een regulier karakter is, dan heeft Amsterdam hier ook voldoende praktijken en locaties beschikbaar. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goede tandarts in Amsterdam, dan zijn er verschillende praktijken waar je terecht kunt, al willen we je wel in het bijzonder aanbevelen om een afspraak te maken met Studentist, onze persoonlijke aanrader Voor huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en andere zorgprofessionals waar men doorgaans vaker gebruik van maakt, is het per praktijk en per behandelaar of behandellocatie erg verschillend. Laat je daarom van te voren goed informeren en vraag online bij de desbetreffende praktijk naar de beschikbaarheid en wachtrijen. De assistentes zullen je goed kunnen informeren.